Plot twist van de week

Blij dat het weekend is! Mijn week was al niet rustig te noemen, en toen botste ik (bijna letterlijk) in het midden van die week op een kleine kat die zorgen en aandacht nodig had (voor één keer was het eens niet de mijne 😉).

Foto-Vicje

Deze lieve stakker zwalpte helemaal verdwaasd over straat toen ik op weg was van mijn werk naar huis. Eerst wist ik niet wat ik zag.. Zijn kopje zag er heel raar uit, alsof hij aangereden was. Instinctief sprong ik uit mijn auto om te vermijden dat iemand hem zou overrijden. Ik zette nog wel mijn vier knipperlichten aan en zorgde dat ik zelf niet onder een auto liep, en toen plukte ik hem van de koude, drukke straat. Wat een warm gevoel meteen voor dit kleine wezentje. ❤️ Misschien heb ik het mij ingebeeld, maar hij leek zo dankbaar… Z’n hoofdje zat onder de vreselijk lelijke abcessen (Er is een reden waarom ik deze foto niet in kleur toon 😉) maar hij palmde mij meteen in. Hij keek me aan met grote ogen, observerend maar niet angstig.

Met een groggy kat op mijn achterbank reed ik naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek. Daar aangekomen bleek hij -zoals we vermoedden- niet gechipt. Hij was ondervoed en uitgedroogd en liep wellicht al een hele tijd met zijn verwondingen rond. Omdat het al avond was, werd beslist hem de eerste noodzakelijk zorgen toe te dienen en hem daar te laten overnachten. De volgende avond ging ik hem weer ophalen en bracht ik het beestje samen met mijn zus (die veldwerker is bij Zwerfkat in nood) naar het verre Limburg. Daar kon hij verder verzorgd worden bij de dierenarts van de organisatie om nadien geplaatst te worden in een gastgezin dat hem verder kan opvangen.

Wat ik met dit verhaal gewoon even wil zeggen mensen: Er bestaan instanties hiervoor, en dat is misschien te weinig bekend. Je hoeft er zeker niet veel tijd of energie in te steken (omdat mijn zus nauw betrokken is bij zo’n organisatie gebeurde dit bij mij toevallig wel), maar als je een dier in nood tegenkomt, rijd niet zomaar voorbij. Er simpelweg melding van maken kan al veel in beweging brengen en het diertje redden. Hiermee bedoel ik geen melding bij de politie (wat vaak aangeraden wordt, maar niet de beste optie is omdat er zelden een gevolg aan gegeven wordt dat gunstig is voor het dier), maar bij instanties die zich over verwaarloosde of achtergelaten dieren bekommeren. Check zeker eens deze website.

De helft van jullie vraagt zich nu wellicht af ‘Waarom al die moeite doen. Er zijn toch teveel katten’. Zeer juist. Er zijn ook teveel mensen. 😉

Of: ‘Waarom energie steken in een kat die niet de jouwe is?’. Wel, misschien omdat dat beestje het net nog meer nodig heeft. Het heeft letterlijk niemand in deze wereld. Is dat op zich niet schrijnend genoeg? Alsof we ons enkel het leed van onze eigen omgeving mogen aantrekken. Zolang onze familie, onze vrienden, onze huisdieren maar ok zijn, toch? Wat als we soms eens de cruciale vijf minuten verder dan dat zouden kijken? Een dier in nood zal echt niet je spreekwoordelijke hele arm opeisen. Het zal al ontzettend dankbaar zijn met een uitgestoken vinger. ☝🏼😉

cat_icon_michelangelo

 

Published by

Lana

Flashes of Realness heet in het echte leven gewoon Lana Partous, is 31 zomers jong en reeds even lang nieuwsgierig, enthousiast en meevoelend, maar ook onrustig, ongeduldig en soms te betrokken. Ze houdt van de verhalen achter een gezicht, kattengespin in de ochtend, echtheid, een (sportieve) uitdaging, gesprekken opvangen (of afluisteren) en de magie van een kop koffie. Ze heeft het minder begrepen op oppervlakkigheid, empatisch onvermogen, over een overweg rijden en het feit dat dagen een einde kennen. Ze gelooft in de kracht van dankbaarheid en positiviteit, in evenwicht, in woorden als medicijn, dat elke kleine overwinning het vieren waard is en dat onechtheid altijd een prijs heeft. Ze deelt graag ervaringen, woorden, onafgemaakte gedachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s