De sunshine blogger award

Gisteren werd ik -op de eerste écht zonnige lentedag van het jaar- genomineerd voor de sunshine blogger award door Lara van Lara’s Little Bliss. Ik leerde Lara nog maar even geleden kennen, maar heb intussen al door dat we meer dan enkel een op één letter na identieke naam gemeen hebben. De sunshine blogger award is een award van bloggers voor bloggers die anderen inspireren om creatief en positief te zijn in de wereld van het bloggen. Aan de hand van 11 vragen leer je wat bij over de persoon in kwestie.

Vroeger had ik een hekel aan vragen over mezelf beantwoorden (nu soms nog 😉 ) maar dit concept spreekt me wel aan omdat het een verbondenheid tot stand brengt onder bloggers, en je leuke nieuwe blogs leert kennen, dus dankjewel Lara! 🙂

1. Waar ben je fier op?

Mijn doorzettingsvermogen. De weg naar mijn doelen is tot nu toe zeker geen rechte lijn geweest maar ik denk dat ik net daaruit geleerd heb vol te houden en tegenslagen te incasseren. Ik hou van de wetenschap (en de ondervinding) dat mensen zichzelf sterker kunnen maken.

2. Naar welke persoon kijk je op?

Ik kijk niet op naar specifieke personen. De personen waarvoor ik bewondering heb, zijn vaak nobele onbekenden 😉 Mensen die iets goeds doen voor anderen of voor de wereld, zonder hiervoor rijkelijk bedankt of beloond te willen worden. Dat kan gaan over mensen die ik ken, maar soms ook iemand die per toeval mijn pad kruist, of een persoon in een reality programma (nee, niet temptation island 😉 ). Ik kan echt ontroerd raken door mooie mensen.

 
3. Waar ben je dankbaar voor?

Voor veel dingen. Voor mijn familie en vrienden in de eerste plaats. Voor mijn gezondheid (ja, ik word oud – Als kind vond ik dat met Nieuwjaar alleen oude mensen elkaar een goede gezondheid wensten). Voor het vrije land waarin ik geboren ben. Voor de zon, voor koffie, voor de zovele mooie plekken op deze aarde. Voor mijn capaciteiten (niet opschepperig bedoeld, ik besef gewoon dat het veel erger kon 😉 ). Voor het feit dat er mensen bestaan die muzikaal aangelegd zijn (wat zou de wereld zijn zonder hen). Voor mijn hooggevoeligheid.

 
4. Wat zou je graag nog willen leren?

Ook weer: heel veel. Maar als ik er een paar moet uitkiezen:

-Op praktisch vlak: een autoband leren vervangen, beter fotograferen, leren tekenen

-Op mentaal/spiritueel vlak: het lijkt me wel iets om écht te kunnen mediteren. En daarnaast: misschien kan een cursus ‘anger management’ wel geen kwaad om deze emoties iets beter te leren controleren. Klinkt erger dan het is, maar toch. Ooit werd ik tijdens een bezoek aan de Standaard Boekhandel door mijn lief op dit boek gewezen. Juist ja, voor kinderen. Het kan een begin zijn. 😉

5. Waar zie je jezelf in 10 jaar?

Moeilijkste vraag ever. Geen idee, en als ik eerlijk ben, wil ik het zelf ook nog niet weten. 🙂

 
6. Wat betekent succes voor jou?

Een betere versie van jezelf worden. Soms zit dat in kleine overwinningen, soms in grote. In staat zijn je eigen grenzen te verleggen. Voor mij is vooruitgang zien bij mezelf wel belangrijk, en ik word soms wat zenuwachtig als dat ‘stagneert’. Nu ik dit schrijf, maak ik mezelf de bedenking dat succes soms misschien ook zit in het vrede nemen met de situatie zoals die nu is. (redelijk tegengesteld aan het vorige, ik weet het 😉 ). Maar voor mij persoonlijk geldt de eerste definitie het meest.

7. Welk boek (of welke film) zou je aanraden aan jouw lezers?

Er circuleren op dit moment verdeelde meningen over Griet op de Beeck, maar haar eerste boek ‘Vele hemels boven de zevende’ vond ik echt ontroerend mooi. Hoe mensen stuntelend proberen overeind te blijven in het leven, dat prachtig maar tegelijk ook lastig kan zijn. Voor mij was dat een omschrijving van hoe het leven echt is, in al haar facetten. Vaak viel mijn mond open van verbazing, omdat de omschrijvingen zo akelig accuraat waren en de woordkeuzes ook de mijne hadden kunnen zijn. Heel veel herkenbaarheid, maar wellicht geldt dat niet voor iedereen. Wanneer je alleen schone schijn wil in het leven en je liever wegkijkt van wat misschien minder zonnig maar wel echt is, dan is dit boek niets voor jou.

8. Wat is jouw favoriete herinnering aan jouw kindertijd/jeugd?

Moeilijk om er één te noemen, maar mijn zussen en ik vonden het altijd leuk om op warme zomerdagen alle speelgoed boven te halen en daarmee het gazon te bezaaien. Tot het begon te regenen, en al die spullen in zeven haasten weer naar binnen moesten. Gewoon het onbezorgde gevoel van kind zijn, niets moeten, en als grootste dilemma de twijfel welke smaken je zou kiezen als de ijscoman je huis passeerde.

9. Waar zou je graag nog op reis gaan?

Waar niet? Hoog op mijn verlanglijstje momenteel: Australië, Nieuw-Zeeland, en alles wat Scandinavië is. En naar Japan, Rusland en Namibië wil ik ook ooit eens. Ik heb voorkeuren voor bepaalde landen, maar als mijn tijd en portemonnee het toelaat, wil ik liefst zoveel mogelijk verschillende culturen opsnuiven. Ik wil weten hoe het is om op de meest uiteenlopende plaatsen op deze planeet te leven.

10. Wat vind je een mooie karaktereigenschap?

Oprechtheid en eerlijkheid. Met anderen maar ook met jezelf.

11. Wat doe je graag in jouw vrije tijd?

Sporten, lezen, uitstapjes maken. En bloggen als er tijd overschiet. 😉

Nu is het mijn beurt om 11 vragen te bedenken voor 11 andere bloggers. Hieronder mijn selectie. Sommigen onder hen volg ik openlijk, anderen stilzwijgend. Ik ben slecht in het nalaten van comments, maar ik lees hen wel allemaal graag.

 1. Mrs Curly
 2. Miss Bliss
 3. Journey of a Gypsy
 4. Svrine 
 5. Mooi ding
 6. Josie’s Little Things
 7. Sofinesse 
 8. Bertnbreakfast
 9. Blue Tales
 10. Bijengezoem
 11. Read my mind

 

Dit zijn de 11 vragen die ik voor hen heb:

 1. Hoe kwam je bij je blognaam?
 2. Beschrijf de perfecte man/vrouw voor jou in 3 woorden
 3. Wat was één van de meest bepalende momenten in je leven?
 4. Wat wilde je worden toen je klein was en wat ben je nu geworden?
 5. Geloof je in liefde op het eerste zicht?
 6. Wat was het hoogtepunt van je dag of week en waarom?
 7. Als je de absolute waarheid kon te weten komen, welke vraag zou je dan stellen?
 8. Wat is je lievelingseten?
 9. Welk excuus gebruik je het meest?
 10. Wat is je ergste of mooiste (je mag kiezen 😉 ) vakantie ervaring ooit?
 11. Wie heb je liefst als baas: een man of een vrouw?

Ik ben al benieuwd naar de antwoorden. 🙂 Prettige ZONdag!

Lana x

 

Published by

Lana

Flashes of Realness heet in het echte leven gewoon Lana Partous, is 31 zomers jong en reeds even lang nieuwsgierig, enthousiast en meevoelend, maar ook onrustig, ongeduldig en soms te betrokken. Ze houdt van de verhalen achter een gezicht, kattengespin in de ochtend, echtheid, een (sportieve) uitdaging, gesprekken opvangen (of afluisteren) en de magie van een kop koffie. Ze heeft het minder begrepen op oppervlakkigheid, empatisch onvermogen, over een overweg rijden en het feit dat dagen een einde kennen. Ze gelooft in de kracht van dankbaarheid en positiviteit, in evenwicht, in woorden als medicijn, dat elke kleine overwinning het vieren waard is en dat onechtheid altijd een prijs heeft. Ze deelt graag ervaringen, woorden, onafgemaakte gedachten.

7 reacties op ‘De sunshine blogger award

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s